понедельник, 10 мая 2010 г.

Акселеративне кролівництво.

Суть Акселеративне кролівництва в тому, що кролики вирощуються в спеціальних агрегатах - міні-фермах, півгодини обслуговування, що вимагають лише, в тиждень. У міні-фермі кроликам створені усі умови для комфортного життя, завдяки чому акселерати не хворіють взагалі, ростуть в 3 рази швидше, придбавають особливі якості м'яса і хутра. Крім того, значно економляться корми і у декілька разів зростає прибутковість вирощування кроликів.

Акселеративне кролівництво як бізнес має декілька різних напрямів. Це збут м'яса, виготовлення готових виробів з шкірок кроликів і збут племінного матеріалу. Коротко зупинимося на кожному розділі. Розведення кроликів завжди було цікавим заради їх м'яса. Наскільки краще м'ясо акселерата, знають, мабуть, лише практики-кролівники, що використовують акселеративний метод. Проте, незнання відмінностей не перешкоджає продавати м'ясо акселерата дорожче, ніж будь-яке інше м'ясо, присутнє на торговельних прилавках. Елементарна здача м'яса в ресторани забезпечить непоганий результат: багато престижних ресторанів готові купувати м'ясо будь-якого кролика!

Одна міні-ферма в рік "видає" близько 100 кг м'яса акселерата. Капіталовкладення у ферму окупаються швидко, а далі вона 10 - 15 років працює безкоштовно. Для програми виробництва м'яса кролика треба мати поголів'я в декілька сотень. Тоді налагоджується "конвеєр", тобто кожна міні-ферма видає м'ясо по черзі - через певний проміжок часу. В процесі виробництва м'яса у нас ще будуть органи кроликів.

З м'ясом акселерата в основних рисах ми розібралися। Тепер про шкірки। Для кмітливих це дійсно "клондайк" в акселеративному кролівництві. Рада така: самим організуватипошиття готових виробів. Така орієнтація, з'явившись у вашій господарською деятель-ности, відкриває просто приголомшуючі перспективи.

Пошиття готових виробів організувати нескладно. Спочатку потрібно назбирати висушені на правилах шкірки кролика з розрахунку на одне або більше виробів. Якщо ферма у вас буде велика (сотні голів, тисяча), тоді виробництво виробів можна організувати цивілізованіше. А якщо голів мало, тоді пакетуйте шкірки. Коли їх число стане достатнім, беріться за справу. Знайдіть вычинщика шкірок або освойте цю справу самі. Полагоджену і готову до пошиття шкірку віднесіть до кравця, і нехай він зшиє вам замовлений виріб. Так, шкірки можна фарбувати, надаючи їм колір або відтінки. За роботу ви розрахуєтеся з суміжниками, а готовий виріб продайте через магазин. Не забудьте вивісити ярлик "шуба акселерата". Якщо це кролик-акселерат - будьте упевнені, фахівці з хутрового бізнесу вас візьмуть на замітку. У хорошому розумінні. Коли виріб висить в престижному магазині, де поруч норкова, песцева і навіть шиншиллова продукція, то свій товар можете сміливо позиціонувати за третину ціни або і того менше. На наш товар утворюється черга (досвід Угорщини).

Чимале значення в акселеративному кролівництві має реалізація живого племінного матеріалу. Галузь набирає динаміку, все більше і більше кролівників починають освоювати акселерацію, тому росте і попит на племінних тваринах. Адже при серйозному підході всього один той, що окролився кролематки здатний принести 400 доларів чистого прибутку, як вже зараз йде справа у деяких аматорів вухатих.

Комментариев нет:

Отправить комментарий